Agility:

Agility er kort sagt hinderløp med hund. Hunden skal på kortest mulig tid og med minst mulig feil hoppe over, krype under, gjennom, og balansere over en rekke forskjellige hindre. Føreren løper sammen med hunden og ledsager den gjennom banen med kommandoer og oppmuntring. Her har du lov til å være klovn! Du kan bruke så mange dobbeltkommandoer du bare vil både på konkurranse og i trening.

Agility egner seg for de fleste hunderaser. Blandingshunder kan også delta i konkurranse. På grunn av belastning på skjelett og ledd anbefales det at hunden er ca 10 - 12mndr. før den begynner.

Denne fartsfylte sporten krever disiplin, utholdenhet og konsentrasjon. Hunden utvikler bedre kroppsbeherskelse, styrker selvtilliten, og ikke minst bygger opp den naturlige kontakten det bør være mellom hund og eier. Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et godt og riktig hundehold. Og ikke minst: DET ER UTROLIG GØY!

En agilitybane består av møne, stige, vippe, hoppehindre, hjul, bord, tunnel-rør, tunnel-pølse, lengdehopp og slalåm. Hindrene kan bli satt opp i utallige kombinasjoner med varierende vanskelighetsgrad. I konkurranser konkurreres det i to grener, agilityklasse og hoppklasse. I en hoppbane er mønet, vippe, stige og bord tatt bort, men reglene og klasseinndelingene er de samme som i agility.